ZASMAKUJ SIĘ W MARUSZY

restauracja i bar

W stylowym wnętrzu Restauracji Hotelu Marusza serwowane są wykwintne potrawy kuchni Europejskiej. Wszystkie dania zaskakują Naszych Gości swoim wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem. Ponadto w naszym Barze można skosztować fantazyjnych drinków. Całość dopełnia profesjonalna i wykwalifikowana obsługa.

PRAWDZIWA

RESTAURACJA

NIESPOTYKANY

BAR

MENU

RESTAURACJI

PRZYSTAWKI

Tatar Wołowy 37zł

( 90g, z żółtkiem, siekanym ogórkiem, pieczarkami marynowanymi i cebulką )

Camembert Panierowany 28zł

(80 g, kawałki sera na mixie świeżych sałat podane z sosem żurawinowym)

Ślimaki po Burgundzu 40zł

( 12szt, zapiekane w muszlach z masłem czosnkowo – ziołowym)

SALATKI

Z Grillowanym Kurczakiem 28zł

( 100g plastry piersi kurczęcej ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym)

Z Krewetkami 48zł

( ok. 90g krewetek na sałatce ze świeżych warzyw okraszone dresingiem z cytrusów)

Grecka 28zł

( świeża sałata, pomidor, ogórek, oliwki, kawałki sera feta, oliwa, sok z cytryny i sól)

ZUPY

Rosół 16zł

( Gotowany na wiejskiej kurze z dodatkiem wołowiny,  z domowym makaronem )

Żur 22zł

( na swojskim zakwasie z białą kiełbasą lokalnego wyrobu, jajkiem i puree ziemniaczanym)

Czosnkowo-chrzanowa 20zł

(kremowa zupa na bazie ziemniaka podna z jajkiem w koszulce z grzankami)

PIEROGI I MAKARONY

Pierogi z Mięsem 27zł

( 6szt,  z okrasą)

Pierogi ruskie 25zł

( 6szt, podane z masłem i prażoną cebulką)

Spaghetti Bolognese  32zł

( 120g, makaron spaghetti z mięsem wołowo- wieprzowym, sosem pomidorowym i parmezanem)

Lasagne ze szpinakiem 38zł

( ok 300g plastry makaronu przekładane farszem szpinakowym z nutą czosnku i szuszonymi pomidorami podany na sosie pomidorowym)

Risotto sezonowe 38

(proszę pytać obsługę o aktualną ofertę)

Tagliatelle z Kurczakiem i kurkami 38

( 120g, makaron tagliatelle z  kurczakiem w kremowym sosie z kurczakiem i kurkami)

DANIA Główne

Kotlet Schabowy 42zł

(ok. 180g podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami)

Kotlet Drwala 48zł

(180g panierowany kotlet z karkówki wieprzowej zapieczony z pieczarkami, boczkiem, cebula i serem. Podany z zestawem surówek i ziemniakami opiekanymi)

De Volaille 34zł

( ok. 160g, nadziewany masłem i pietruszką z frytkami i zestawem surówek)

Roladka z indyka 40

(170g roladka z piersi indyka z porem i z boczkiem podana z puree ziemniaczano-cebulowym)

Golonka 58zł

(ok 450g wieprzowa, glazurowana piwem i karmelem podana z kapustą zasmażaną iziemniakami z ogniska)

Poliki wołowe 60

(ok 160 g rozszarpanych polików wołowych zapieczonych w towarzystwie warzyw korzeniowych z dodatkiem sosu śliwkowego i ziemniaków puree)

Żeberka BBQ  52

(ok 300g żeberek wieprzowych glazurowanych sosem barbeque z nutą śliwki naszej produkcji podane z zapiekanką gratin i sałatką zpiklowanych warzyw)

 Burger Vege 35

(kotlet z kalafiora i placek rosti, podany z aksamitnym sosem majonezowo-musztardowym i świeżymi warzywami)

Cheeseburger wołowy 42zł

(200g z bułką brioche, panierowanym serem mozzarella, serem cheddar i sosem pomidorowym)

Befsztyk 137zł

( ok. 200g, polędwica wołowa podana na skwierczącym kamieniu wulkanicznym, z warzywami z grilla, opiekanymi w rozmarynie półksiężycami i sosem miodowo-musztardowym, oraz pieprzowym)

Pieczony steak z łososia  54

(ok 170 g pieczony filet z łososia na puree marchewkowo-dyniowym z fasolką szparagową) 

DLA NAJMLODSZYCH

Naleśniki 15zł

(2 szt z konfiturą owocową bitą śmietaną i sosem owocowym)

Fileciki Drobiowe 21zł

(100g panierowanych kawałków fileta drobiowego podane z frytkami i surówkami)

DESERY

Lody waniliowe 25 zł

( z ciepłymi malinami i bitą śmietaną)

Lody czekoladowe 25 zł

( z czekoladowym sosem i bitą śmietaną)

Fondant czekoladowy 27 zł

Ciasto dnia

DOBA

od godz. 14 do godz. 12

DOBA

od godz. 14 do godz. 12

©2023 Wszelkie prawa zastrzeżone
Hotel Marusza

Projekt i wykonanie
Alfabet Studio

©2023 Wszelkie prawa zastrzeżone - Hotel Marusza
Wykonanie - Alfabet Studio