ZASMAKUJ SIĘ W MARUSZY
restauracja i bar
W stylowym wnętrzu Restauracji Hotelu Marusza serwowane są wykwintne potrawy kuchni Europejskiej. Wszystkie dania zaskakują Naszych Gości swoim wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem. Ponadto w naszym Barze można skosztować fantazyjnych drinków. Całość dopełnia profesjonalna i wykwalifikowana obsługa.
PRAWDZIWA
RESTAURACJA
NIESPOTYKANY
BAR
MENU
RESTAURACJI
PRZYSTAWKI
Tatar Wołowy 37zł
( 90g, z żółtkiem, siekanym ogórkiem, pieczarkami marynowanymi i cebulką )
Camembert Panierowany 28zł
(80 g, kawałki sera na mixie świeżych sałat podane z sosem żurawinowym)
Ślimaki po Burgundzu 40zł
( 12szt, zapiekane w muszlach z masłem czosnkowo – ziołowym)
SALATKI
Z Grillowanym Kurczakiem 28zł
( 100g plastry piersi kurczęcej ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym)
Z Krewetkami 48zł
( ok. 90g krewetek na sałatce ze świeżych warzyw okraszone dresingiem z cytrusów)
Grecka 28zł
( świeża sałata, pomidor, ogórek, oliwki, kawałki sera feta, oliwa, sok z cytryny i sól)
ZUPY
Rosół 16zł
( Gotowany na wiejskiej kurze z dodatkiem wołowiny, z domowym makaronem )
Żur 22zł
( na swojskim zakwasie z białą kiełbasą lokalnego wyrobu, jajkiem i puree ziemniaczanym)
Czosnkowo-chrzanowa 20zł
(kremowa zupa na bazie ziemniaka podna z jajkiem w koszulce z grzankami)
PIEROGI I MAKARONY
Pierogi z Mięsem 27zł
( 6szt, z okrasą)
Pierogi ruskie 25zł
( 6szt, podane z masłem i prażoną cebulką)
Spaghetti Bolognese 32zł
( 120g, makaron spaghetti z mięsem wołowo- wieprzowym, sosem pomidorowym i parmezanem)
Lasagne ze szpinakiem 38zł
( ok 300g plastry makaronu przekładane farszem szpinakowym z nutą czosnku i szuszonymi pomidorami podany na sosie pomidorowym)
Risotto sezonowe 38zł
(proszę pytać obsługę o aktualną ofertę)
Tagliatelle z Kurczakiem i kurkami 38zł
( 120g, makaron tagliatelle z kurczakiem w kremowym sosie z kurczakiem i kurkami)
DANIA Główne
Kotlet Schabowy 42zł
(ok. 180g podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami)
Kotlet Drwala 48zł
(180g panierowany kotlet z karkówki wieprzowej zapieczony z pieczarkami, boczkiem, cebula i serem. Podany z zestawem surówek i ziemniakami opiekanymi)
De Volaille 34zł
( ok. 160g, nadziewany masłem i pietruszką z frytkami i zestawem surówek)
Roladka z indyka 40zł
(170g roladka z piersi indyka z porem i z boczkiem podana z puree ziemniaczano-cebulowym)
Golonka 58zł
(ok 450g wieprzowa, glazurowana piwem i karmelem podana z kapustą zasmażaną iziemniakami z ogniska)
Poliki wołowe 60zł
(ok 160 g rozszarpanych polików wołowych zapieczonych w towarzystwie warzyw korzeniowych z dodatkiem sosu śliwkowego i ziemniaków puree)
Żeberka BBQ 52zł
(ok 300g żeberek wieprzowych glazurowanych sosem barbeque z nutą śliwki naszej produkcji podane z zapiekanką gratin i sałatką zpiklowanych warzyw)
Burger Vege 35zł
(kotlet z kalafiora i placek rosti, podany z aksamitnym sosem majonezowo-musztardowym i świeżymi warzywami)
Cheeseburger wołowy 42zł
(200g z bułką brioche, panierowanym serem mozzarella, serem cheddar i sosem pomidorowym)
Befsztyk 137zł
( ok. 200g, polędwica wołowa podana na skwierczącym kamieniu wulkanicznym, z warzywami z grilla, opiekanymi w rozmarynie półksiężycami i sosem miodowo-musztardowym, oraz pieprzowym)
Pieczony steak z łososia 54zł
(ok 170 g pieczony filet z łososia na puree marchewkowo-dyniowym z fasolką szparagową)
DLA NAJMLODSZYCH
Naleśniki 15zł
(2 szt z konfiturą owocową bitą śmietaną i sosem owocowym)
Fileciki Drobiowe 21zł
(100g panierowanych kawałków fileta drobiowego podane z frytkami i surówkami)
DESERY
Lody waniliowe 25 zł
( z ciepłymi malinami i bitą śmietaną)
Lody czekoladowe 25 zł
( z czekoladowym sosem i bitą śmietaną)
Fondant czekoladowy 27 zł
Ciasto dnia

DOBA
od godz. 14 do godz. 12
DOBA
od godz. 14 do godz. 12
TELEFON
TELEFON
©2023 Wszelkie prawa zastrzeżone
Hotel Marusza

Projekt i wykonanie
Alfabet Studio
©2023 Wszelkie prawa zastrzeżone - Hotel Marusza
Wykonanie - Alfabet Studio